Kineski investitori žele graditi savremeni cargo centar, farme i halal klaonice u blizini Medjunarodnog aerodroma Tuzla

Međunarodni aerodrom Tuzla posjetili su predstavnici Kineske državne građevinske korporacije, koji  žele graditi savremeni cargo centar, farme i halal klaonice u blizini Medjunarodnog aerodroma Tuzla.

O svemu ovome razgovarano je na današnjem sastanku predstavnika kineske korporacije, Vlade Tuzlanskog kantona i Međunarodnog aerodroma Tuzla tokom kojeg su predstavljeni kapaciteti aerodroma, dosadašnji uspjesi, ali i planovi za budući period, među kojima su završetak radova na proširenju putničkog terminala, izgradnja atrija te povećanje broja putnika.

Tokom današnjeg susreta istaknuto je da je CSEC jedna od najvećih svjetskih investicijskih korporacija, a prezentiran je i projekt aerodroma koji se odnosi na izvoz halal svježeg mesa na područje Turske.

U kineskom planu je navedeno i moguće uspostavljanje aviolinije Tuzla – Kina.

Tuzlanski aerodrom je u toku prošle godine opslužio 535.000 putnika, a ove godine se očekuje povećanje na 670.000 osoba.

Od početka godine do danas usluge ove međunarodne zračne luke koristilo je 372.000 osoba, a samo u julu zabilježeno je njih 54.000.

U toku su radovi na proširenju i rekonstrukciji putničkog terminala koji bi do kraja septembra trebao biti u cijelosti završen.

Nakon ovog projekta uslijedit će i izgradnja atrija koji Međunarodni aerodrom Tuzla dosad nije imao.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*