Željezničar se porazom na Kipru oprostio od takmičenja u Evropi

Nogometaši Željezničara završili su svoju evropsku avanturu u drugom pretkolu Evropske lige. Plavi su izgubili na gostovanju kod Apollona rezultatom 3:1 i kiparski klub je s ukupnih 5:2 prošao dalje.

Plavi su doživjeli šok na samom otvaranju susreta. Nakon samo 85 sekundi igre na semaforu je stajalo 1:0.

Vranješ je izveo korner, odbrana domaćih je izbacila loptu, Veselinović loše prima loptu što koristi Papoulis koji izlazi sam na Kjosevskog i rutinski ga matira za vodstvo domaćih.

Apollon je nastavio sa napadima, a Kjosevski je spasio Želju u 15. minuti kada je fenomenalno odbranio udarac Papoulisa.

Tri minute kasnije Pedro je sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali je pogodio samo prečku.

Željo je do izjednačenja stigao u 43. minuti. Nakon kornera i velike gužve u kaznenom prostoru lopta je došla do Zeca koji je hladnokrvno posprema u mrežu za 1:1.

Sve nade Plavih za prolazak dalje ugašene su u 56. minuti. Najgori pojedinac na susretu Vranješ je glupo napravio penal, a Papoulis sa bijele tačke šalje Kjosevskog u jednu, a loptu u drugu stranu za 2:1.

Da nije bilo raspoloženog Kjosevskog Plavi bi se kući vratili i s ubjedljviijim porazom.

Kapiten Želje je novu sjajnu intervenciju imao u 65. minuti kada je Sardi šutirao, a potom i deset minuta prije kraja meča kada je Papoulis šutirao iz peterca, a Kjosevski pokazuje vrhunske reflekse i zaustavlja loptu na gol-liniji.

Konačnih 3:1 postavio je Papoulis u 90. minuti susreta i kompletirao hat-trick nakon velike greške odbrane Plavih.

Kada se sve sabere i oduzme, Apollon sasvim zasluženo ide dalje i u trećem pretkolu će igrati protiv pobjednika duela Dinamo Brest – Artromitos.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*