Dodjela medalja za prve finaliste Sportskih igara mladih

Više od 900 finalista Sportskih igara mladih učestvovat će u takmičenjima u okviru prve smjene finala igara u Sarajevu, a najbolji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na međunarodnom finalu u Splitu.

Svečana dodjela medalja za prve finaliste bit će održana danas u 18.30 sati u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu, najavljeno je iz Sportskih igara mladih.

Gosti iznenađenja na svečanoj dodjeli medalja godine su ambasadori i prijatelji igara te popularni bh. sportisti.

Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u regiji koja pruža djeci i mladima da se, potpuno besplatno, takmiče u deset sportskih disciplina. U osam godina postojanja, igre su ispratile oko 264.000 djevojčica i dječaka iz cijele Bosne i Hercegovine.

U 2018. godini Igre su u BiH okupile više od 44.000 učesnika iz više od 110 gradova i općina. Igre su održane u 34 bh. grada, a završit će se petodnevnim finalnim takmičenjem u Sarajevu na kojem će nastupiti 1.910 učesnika.

Najbolji iz čitave Bosne i Hercegovine takmičit će se u malom nogometu, uličnoj košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, tenisu, šahu, stonom tenisu, atletici i igri između dvije vatre, a pobjednici Velikog finala predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu Igara u Splitu gdje će odmjeriti snage sa vršnjacima iz Srbije i Hrvatske.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*