U NUB Derviš Sušić sastanak potencijalnih članica sistema COBISS.BH

U  Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Derviš Sušić sastali su se predstavnici biblioteka s područja TK, koje su potencijalne članice COBISS Sistema.

Prema riječim Ismeta Ovčine, direktora Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, ukazala se dobra prilika jer je vlasnik licence „Izum „ iz Maribora, ponudio značajne popuste za određeni broj biblioteka koje imaju pretpostavke i kadar da se priključe Cobiss sistemu.

U ovaj sistem uključene su 73 bh  biblioteke, svi javni univerziteti , dva privatna ubiverziteta, veliki broj javnih biblioteka i najznačajnije  specijalne biblioteke -Akademija nauka i umjetnosti BiH, Parlamentarna skupština BiH.

NUB  Derviš Sušić   Tuzla član je COBISS sistema od 19916. Godine istakla je  Mirna Trifković, direktorica NUB i dodala  da je ova biblioteka spona između Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH i biblioteka s područja TK.

COBISS.NET je mreža nacionalnih Cobiss sistema BiH, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Srbije, Bugarske i Albanije u kojima djeluju 1 263 biblioteke.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*