Vučić: Beograd neće donositi nikakvu odluku bez kosovskih Srba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je rešenje za Kosovo daleko, te da Beograd neće donositi nikakvu odluku bez kosovskih Srba, javlja Anadolu Agency (AA).

Vučić je to poručio u telefonskom obraćanju učesnicima sastanka Srpske liste održanom danas u Severnoj Mitrovici na kome su bili prisutni i direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije, Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selaković.

Vučić je obećao da će Vlada Srbije realizovati sve projekte koje je započela u srpskim sredinama na Kosovu i da će nastaviti da ulaže novac u projekte, čime će svoje prisustvo još više pojačati.

“Što se rešenja tiče, daleko smo mi od bilo kakvog rešenja. Zato ćemo nastaviti da se borimo i zato vas molim za podršku”, kazao je Vučić.

Istako je da ni jednu odluku neće doneti bez kosovskih Srba.

“Ja dolazim u septembru na Kosovo, dolazim i na sever Kosova i želim da se obratim svim Srbima sa Kosova, da razgovaram sa vama i da vam kažem šta će biti novo u razgovorima o budućnosti Kosova, da zajednički planiramo, da zajednički radimo i da zajednički živimo”, kazao je Vučić.

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić otvarajući sastanak, kazao je da se pitanje Kosova tiče celokupnog srpskog naroda, ali da do sada kosovski Srbi nisu imali sagovornika u Beogradu, “jer su tamo bile kukavice, koje su se krile”.

Rakić je poručio da Srpska lista i srpski narod imaju puno poverenje u predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kome je na izborima dat glas da vodi srpski narod, te ga je pozvao da nastavi borbu za bolju i sigurniju budućnost srpskog naroda na Kosovu.

Predhodno je Nikola Selaković kazao da je u poslednjih nekoliko nedelja postojao pokušaj određenih ne samo političkih, nego i kvazipolitičkih struktura, da stvore atmosferu da kosovski Srbi niste na istoj strani sa svojim predsednikom i svojom državom. Đurić je pak rekao da su predstavnici Srpske liste bili izloženi neopravdanim kritikama.

Anadolu Agency

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*