Turska: Brojni parovi odlučili danas, 08.08.2018, stati na “ludi kamen”

Na stotine parova u gradovima širom Turske odabralo je današnji dan za ulazak u bračnu zajednicu, a to su učinili vjerujući da je današnji dan, 08.08.2018, zbog poklapanja brojki poseban, javlja Anadolu Agency (AA).

Današnji datum posebno je bio atraktivan za parove u zapadnom turskom gradu Bursa, gdje se danas vjenčalo njih 107. Zbog velikog broja kandidata za ulazak u bračnu zajednicu, matičari u Bursi su bili veomba brzi, te se sam čin vjenčanja obavljao u roku 10 minuta.

U brojnim gradovima danas je zabilježen znatno veći broj vjenčanja u odnosu na druge datume u godini.

Iz Grada Malatya saopćeno je kako se prosječan broj vjenčanja na dnevnom nivou u ovom gradu kreće od 20 do 25, a danas se vjenčalo 69 parova.

Neki od mladenaca navode kako su današnji dan odabrali vjerujući da je poseban i specifičan, dok drugi navode kako su takvu odluku donijeli kako nikada ne bi zaboravili datum vjenčanja.

Tako su se u zapadnom turskom gradu Edirneu danas vjenčali Melek i Erdal Kilic.

Melek je istakla kako se njoj i njenom izabraniku datum 08.08.2018. učinio simpatičnim i tako su donijeli odluku. Naglasila je kako je današnji dan najsretniji u njenom životu, te kako će on i zbog specifičnosti sa brojkama uvijek ostati u sjećanju.

Ni mladoženja Erdal Kilic nije krio zadovoljstvo zbog sklapanja braka.

“Mjesecima ranije smo odabrali datum i čekali smo da se ove brojke poklope”, kazao je Kilic.

Anadolu Agency

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*