Vlada RS: Usvojena Informacija o izradi odgovora na pitanja iz upitnika EK

Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju o izradi odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije za izradu mišljenja o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji.

Tokom sjednice, istaknuto je da je Vlada saglasna sa odgovorima na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije za šest poglavlja i ekonomske kriterijume, koja se nalaze u prilogu informacije i čine njen sastavni dio.

Riječ je o poglavljima: poljoprivreda i ruralni razvoj, bezbjednost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika, ribarstvo, preduzetnička i industrijska politika, pravda, sloboda i bezbjednost, obrazovanje i kultura, te ekonomski kriterijumi.

Prema saopštenju, Vlada RS je saglasna da za odgovore iz tog zaključka otpočne proces tehničke finalizacije, te zahtijeva da joj se tehnički finalizovani odgovori dostave na verifikaciju prije njihovog upućivanja na prevođenje.

Na dnevnom redu sjednice, ministri bi trebalo da razmatraju informaciju o procesu transformacije Javne ustanove Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” u Banjaluci, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*