U srcu Tuzle: Užarenom atmosferom i vrhunskim koncertom “Van Gogh” čestitao 15. rođendan Panonici

Subotnje veče u Tuzli obilježio je koncert beogradske rock grupe “Van Gogh” koji su nastupili na platou ljetne bašte “Vrtić” na prvom Panonskom jezeru.

Koncert je trajao skoro tri sata, iako je planirano da traje dva, a od prve do posljednje minute vladala je užarena atmosfera, u kojoj je publika sa bendom pjevala svaku pjesmu.

Koncert je počeo pjesmom “Ludo luda” a završen pjesmom “Anđele moj brate”. Tokom ovog spektakla u srcu Tuzle “Van Gogh” je, između ostalih, svirao i pjevao pjesme koje dugo nisu izvodili, uključujući i neke sa svog prvog albuma.

Jedan dio koncerta obilježili su i stihovi “Danas nam je divan dan, Panonici je rođendan…” čime je frontmen benda, Zvonimir Đukić Đule, Panonici čestitao 15. rođendan. Ovim povodom koordinator programskih aktivnosti Panonike, Samir Delibegović, je na binu donio tortu i prskalice, što je dodatno ukrasilo ovu specifičnu proslavu. Nakon čestitke uslijedila je pjesma “Van Gogh-a” – “Srećan rođendan”.

“Neko te ima noćas”, “Nešto vuče me dole”, “Da li znaš”, “Skačem, skači”, samo su neke od energičnih pjesama koje su bile dio koncerta, a Đule je publiku iznenadio i jednim novitetom.

Mnogi fanovi su se pitali kada će ih ovaj rock bend obradovati novom pjesmom, a dio odgovora su dobili ovo veče. U jednom trenutku Đule je sa mobitela na mikrofon pustio dio nove pjesme, koja je publiku obradovala i koju već svi sigurno željno iščekuju.

Sretan što je u publici mogao vidjeti i neke starije fanove, ali i nove, najmlađe, na binu je izvao dva mališana (dječaka i djevojčicu) i sa njima otpjevao jednu od svojih pjesama, dodavši da su djeca najveće blago na svijetu i jedino što vrijedi.

Inače, Zvonimir ima sina, a kazao je da mu je oduvijek želja bila da ima kćerku.

Još jedna od zanimljivosti je što je tražio da se otvori kapija za ljude koji su bili izvan kompleksa kako bi mogli ući i uživati u koncertu, što je direktor Panonike Maid Porobić i uradio, a ovaj čin je još više razveselio publiku koja je ispunila sva mjesta.

Frontmen benda se zahvalio publici na vrhunskoj reakciji i nezaboravnoj noći, obećavši Tuzli prvi koncert sa novim albumom i poručivši gradu soli i Tuzlankama i Tuzlacima da ostanu posebni.

U programu RTV7 Tuzla, kao i na web portalu, uskoro ćete imati priliku vidjeti dio atmosfere sa koncerta.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*