Košarkaši BiH bez poraza u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Sarajevu

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savadala je danas selekciju Ukrajine s 83:79 u posljednjem meču grupne faze D-grupe Evropskog prvenstva B divizije za igrače do 16 godina koje se igra u Sarajevu.
Pobjedom protiv Ukrajinaca mladi bh. košarkaši ovjerili su prvo mjesto u grupi D i plasirali se u četvrtfinale gdje će igrati protiv drugoplasirane ekipe grupe C, a to je u ovom trenutku reprezentacija Islanda.

BiH je do pobjede protiv Ukrajinaca došla u posljednjim minutama utakmice u Hadžićima. Mladi ukrajinski košarkaši su se pokazali kao veoma težak protivnik i održavali su rezultatski priključak do samog finiša duela.

U posljednjim minutama utakmice igralo se koš za koš, ali BiH je uspjela s nekoliko vezanih koševa održavati minimalnu prednost i upisati važnu pobjedu.

Selekciju naše zemlje u ovom meču predvodio je Alem Huseinović s 23 poena, dok su Aleksa Gatarić i Valentin Vidović dodali po 14 poena. U timu ukrajine istaknuo se Herman Melashych s 23 poena.

BiH je grupnoj fazi upisala pobjede protiv Češke s 86:69, Bjelorusije sa 101:81, Kosova sa 115:58, Švicarske sa 70:55 i Ukrajine, te su na tabeli grupe D zauzeli prvo mjesto sa stopostotnim učinkom.

Najbolje tri ekipe takmičenja će se plasirati u A diviziju.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*