Sjednica Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata danas u Bijeljini

Sjednica Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske biće održana danas, u Bijeljini.
Zbog odsustva direktora Policije RS Darka Ćuluma, sjednicom će predsjedavati načelnik Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS Dragan Jevđenić.

Sjednica će biti održana u prostorijama administrativne službe Grada Bijeljina, sa početkom u 12.00 časova.

Od početka godine do 12. avgusta, policijski službenici MUP-a RS, na teritoriji tog entiteta pronašli su i evidentirali ukupno 2.174 migranta, koji su ilegalno prešli granicu Bosne i Hercegovine.

Najveći broj migranata pronađen na području koje pokrivaju Policijska uprava Bijeljina – 804, policijske uprave Zvornik – 378 i Trebinje – 252 i Policijska uprava Banjaluka 184, saopšteno je iz MUP-a RS.

Vlada Republike Srpske usvojila je 3. avgusta informaciju o potrebi formiranja Koordinacionog tijela Vlade RS za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije RS i donijela rješenje o imenovanju članova ovog tijela.

Zadatak Koordinacionog tijela je da operativno sprovodi aktivnosti sa ciljem praćenja ulazaka, zadržavanja, kretanja migranata i njihovog što bržeg prolaska kroz Republiku Srpsku.

Koordinaciono tijelo čine predstavnici MUP-a, i to direktor policije kao predsjedavajući, zatim predstavnici Uprave policije, Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma, te policijskih uprava.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*