Tušanj ponovo slavi Vidovića

U susretu Slobode i Krupe u petom kolu Premijer lige slavio je domaći tim rezultatom 1:0.

Sloboda je na Tušnju odigrala i treću uzastopnu utakmicu, dvije kao domaćin i jednu kao gost, onu u prošlom kolu protiv Tuzla Cityja. Ponovo je Sloboda došla do pobjede, ponovo sa 1:0 i ponovo je junak isti – Antonio Vidović.

Protivnik Tuzlacima bila je uvijek nezgodna Krupa, koja je na Tušanj stigla kao jedna od tri neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali to se od danas mijenja.

Sloboda je nešto bolje otvorila meč, a u 12. minuti Smajić loše šutira nakon ubačaja Čivića. U 20. minuti Vidović nakon sjajne akcije šutira, Kutić uz pomoć stative uspijeva da sačuva mrežu netaknutom.

Mogao je Baraban da kazni neopreznost odbrane gostiju u 24. minuti, ali niej se najbolje snašao, pa su gosti izblokirali njegov pokušaj. Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka.

Krenula je Sloboda u nastavku po pobjedu, ali se Krupa organizovano i disciplinovano branila, u nekim trenucima i prijetila, ali nije uspjela da sačuva mrežu.

Vidović je u u 73. minuti pogodio nakon što ga je Livančić sjajno uposlio i Sloboda sa dvije vezane pobjede može lakše da diše, te da s puno optimizma otputuje u Široki. Nakon gola Vidović je imao još jednu šansu, zatim i Baraban, no ostalo je 1:0, a domaći su kraj dočekali s desetoricom jer je Hadžanović dobio crveni karton.

Sloboda – Krupa 1:0 

SLOBODA: Vukliš, Adžem, Pršeš, Baraban, Smajić, Beganović, Vidović, Čivić, Hadžanović, Alispahić, Ignjatović.

KRUPA: Kutić, Karišik, Makitan, Koljić, Dujaković, Marjanović, Marić, Milanović, Maksimović, Ilić, Nikolić.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*