Ministarstvo odbrane BiH prima 260 vojnika iz reda hrvatskog naroda

Radi se o formacijskim mjestima u Oružanim snagama BiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda hrvatskog naroda, a koja nisu popunjena putem Javnog oglasa za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika, koji je objavljen krajem aprila ove godine.

Ministarstvo odbrane BiH na ovaj način pruža mogućnost i pogodnost mladim građanima i građankama BiH, koji ispunjavaju uslove i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju posao sa sigurnom plaćom i mogućnošću besplatnog obučavanja, profesionalnog razvoja, napredovanja i izgrađivanja karijere u Oružanim snagama BiH.

Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutovanje u: Sarajevu – kasarna “Rajlovac”, Banjoj Luci – kasarna “Kozara”, Čapljini – kasarna “Božan Šimović” i Tuzli – vojna baza “Aerodrom Dubrave”.

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim kandidatima i nakon završenog intervjua izvršiti izbor i predložiti ministrici odbrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Kandidati, koji uspješno završe osnovnu vojnu obuku, primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu prijema.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*