Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima

Zbog nestabilne vremenske situacije i lokalnih padavina iz Informativnog centra BIHAMK-a skreću pažnju na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz i savjetuju oprezniju vožnju.

Od puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralni putevi: M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac),  M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) i M-18 Semizovac-Olovo (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na putevima prema Međugorju, povodom vjerskog praznika (Velika Gospa) pojačan je promet vozila, a prisutni su i brojni pješaci, hodočasnici.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Ivanica na izlazu iz BiH pojačan je promet vozila. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Na GP Bosanski Novi-Dvor zbog izvođenja radova na području Hrvatske, obustavljen je saobraćaj, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*