Velika pobjeda GOŠK-a nad Tuzla Cityjem

Nakon velikog boda na Koševu, večeras su nogometaši GOŠK-a ostvarili velika i važna tri boda na domaćem terenu protiv Tuzla Cityja u petom kolu Premijer lige BiH.

Iako je debitant u Premijer ligi, Tuzla City, s dosta ambicija ušao u ovu sezonu, osvojio je tek četiri boda u prvih pet kola i upisao je već tri poraza. Tim Tuzla Cityja je drugi uzastopni poraz doživio u Gabeli, pošto je GOŠK slavio s 3:2.

Na krilima sjajnog boda protiv Sarajeva, izabranici Feđe Dudića danas su odigrali sjajan meč i došli do izuzetno bitne i prve pobjede u ovoj sezoni.

U 24. minuti GOŠK je poveo golom Vidmara nakon greške odbrane gostiju, da bi šest minuta kasnije Ereiz nakon prekrasne akcije domaćih udvostručio prednost Gabeljana.

Sredinom drugog dijela Nuhić je izborio penal, Kostić je bio precizan i Tuzla City je uspjela da se vrati u igru, ali nije izbjegla novi poraz. Pobjedu domaćoj ekipi ovjerio je u finišu meča Vedad Kulović majstorskim golom, kada je vanjskom loptu smjestio u suprotni ugao protivničkog gola.

Uspio je gostujući sastav iz Simin Hana da postigne još jedan gol u posljednjim sekundama, pa je završeno rezultatom 3:2. Ko bi očekivao tako efikasnu utakmicu u Gabeli…

U narednom kolu GOŠK ide u Krupu, dok će Tuzla City ugostiti Željezničar, ali bit će pod velikim pritiskom na Tušnju.

GOŠK – Tuzla City 3:2

GOŠK: Kozić, Čolić, Vidmar, Hasanhodžić, Ereiz, Anković, Kulović, Đajić, Zolj, Hajdarević, Hasanović.

TUZLA CITY: Fejzić, Efendić, Kostić, Mitrović, Crnkić, Stojčev, Šarčević, Kojić, Ziljkić, Šećerović, Mahmutović.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*