Žuti meteoalarm zbog pljuskova i grmljavine

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je žuti meteoalarm za veći dio BiH, zbog očekivanih pljuskova sa grmljavinom, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

U Sarajevu pretežno oblačno u jutarnjim satima. Zatim sunčano sa malom oblačnosti. Više oblačnosti ponovo u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27°C.

U nedjelju, 19.08.2018., u Bosni i Hercegovini će veći dio dana preovladavati sunčano sa malom do umjerenom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti dosta magle i niske naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u većem dijelu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U ponedjeljak, 20.08.2018., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa umjerenom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake.

(FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*