Manchester City porazio Huddersfield na Etihadu, Watford bolji od Burnleyja

City je agresivno počeo meč, pa je u prvih deset minuta imao četiri kornera i nekoliko ozbiljnih situacija pred golom gostiju, ali nisu poentirali. Do vodstva su stigli u 25. minuti na jedan potpuno nevjerovatan način.

Svi igrači Huddersfielda izašli na polovinu domaćina u trenutku kada je Ederson iz gol-auta ubacivao loptu u teren, ali umjesto kratkog dodavanja, nabio je loptu na Aguera koji je bio duboko na polovini gostiju, a nakon primjera, Argentinac je sjajno lobovao gostujućeg golmana za vodstvo od 1:0. Samo šest minuta nakon toga, Gabriel Jesus pogađa za 2:0, da bi u 35. minuti City preko Aguera riješio pitanje pobjednika.

Jedino što su gosti uspjeli uraditi je utješni pogodak Stankovića u 43. minuti. U drugom poluvremenu, na terenu je bila samo jedna ekipa – Manchester City. Prvo je David Silva u 48. minuti pogodio iz slobodnog udarca, nakon toga je Mendy asistirao, a Aguero kompletirao hat-trick, da bi konačnih 6:1 postavio Kongolo autogolom u 84. minuti.

U drugom meču, Watford je sa 3:1 bio bolji od vidno umornog Burnleyja koji je u četvrtak izbacio Bašakšehir iz Evropske lige. Gosti su u trećoj minuti poveli preko Grayja, Trakowski je već u šestoj izjednačio, ali Deeney i Hughes u prvim minutama drugog poluvremena donose pobjedu gostima.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*