Porodica Princea za smrt legendarnog muzičara okrivila doktora koji ga je liječio

Porodica legendarnog Princa, koji je preminuo 2016. godine uslijed predoziranja lijekovima protiv bolova, optužila je njegovog doktora za neuspjeh u liječenju poznatog muzičara.
Prema tužbi koja je podnesena u Minnesoti, javlja ABC, doktor Michael Schulenberg odigrao je “značajnu ulogu” u smrti Princea.

Podsjećamo, Prince je preminuo 2016. u 57 godini zbog predoziranja opasnim lijekovima za bolove koji se smatraju snažnim opioidima. U njegovom stanu pronađene su stotine lijekova protiv bolova o kojima je godinama bio ovisan.

Doktor Schulenberg negirao je kako je bilo šta uradio pogrešno u liječenju muzičara.

Međutim, porodica Princea tvrdi suprotno.

“On nije uspio pravilno procijeniti, dijagnozirati, liječiti i odbraniti Princea od ovisnosti od opijata, a dalje nije uspio poduzeti odgovarajuće i razumne korake kako bi spriječio predvidljiv fatalan rezultat te ovisnosti. Ti propusti značajno su utjecali na ranu smrt Princea”, navodi se u tužbi.

Porodica muzičara, čije pravo ime je bilo Prince Rogers Nelson, traži odštetu veću od 50.000 dolara.

Advokat doktora Schulenberga kazao je kako će uspjeti odbraniti svog klijenta u ovom slučaju.

“Razumijemo ovu situaciju koja je bila izuzetno teška za sve koji su bili bliski gospodinu Nelsonu i njegovim fanovima širom svijeta. Međutim, doktor Schulenberg stoji iza njege koju je pružio Nelsonu. Namjeravamo odbraniti ovaj slučaj”, kazao je advokat Paul Peterson.

Pored optužbi protiv doktora, u tužbi Princeove porodice okrivljuje se i bolnica Nort Memorial Health Care gdje je Schulenberg radio.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*