Vučić: Bit će teško doći do bilo kakvog rješenja za Kosovo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sve jasnije da će biti vrlo teško doći do bilo kakvog rješenja za Kosovo.
“Mi ćemo nastaviti da nudimo mir i kompromise i da tražimo šta je moguće, realno, pravično i racionalno za srpski narod i srpsku državu”, rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu.

Prema njegovim riječima, ovi u Srbiji koji traže “ništa” i raduju se tome da Srbija dobije “jedno veliko ništa” treba da nastave da se raduju, jer sve ide u pravcu njihovog uspjeha da Srbija po pitanju Kosova ne dobije ništa.

“Kada čujete za šta se zalažu hrvatski premijer Andrej Plenković, predsedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i neki drugi, onda je svim Srbima i građanima Srbije sve jasno ko se bori za očuvanje i ostvarenje naših nacionalnih i državnih interesa”, istakao je Vučić.

On je rekao da je očekivao da će njegovi politički protivnici u Srbiji organizovati slavlje zbog izjava pojedinih zvaničnika iz Evrope i Albanaca da se granice ne mijenjaju, ali da su zaboravili da kažu da se to odnosi na to da se ne mijenjaju granice nezavisnog Kosova.

“Namjerno su radili na cjelovitosti nezavisnog Kosova, samo se pravili da tobože štite naše državne i nacionalne interes. Nama to predstavlja veliki problem”, dodao je Vučić.

(Srna)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.