Podrška studentima u kriznim situacijama

 

Neformalna grupa mladih pokrenula je projekat podrške studenticama i studentima Univerziteta u Tuzli, koji se nađu u kriznim situacijama. Projekat je usmjeren na sve koji se nađu u situaciji koju sami ne možete prevazići ili kada krizno stanje narušava mentalno zdravlje i kvalitetu življenja, a započet je uz finansijsku podršku Međunarodne organizacije za migracije.

Kroz projekat će se obučiti 26 vršnjaka pomagača, studentica i studenata Univerziteta u Tuzli, koji će pomagati onima koji se nađu u životnoj poteškoći ili krizi.Vršnjaci pomagači će kroz druženja razgovarati o svakodnevnom životu, dijeliti svoja iskustva i bitne informacije. No, ponajviše, vršnjaci pomagači će pomagati time što će vam slati poruke „Ti to možeš“ i „Nisi sam“.

U suradnji sa Studentskim vijećem Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli održavat će se mjesečne radionice za sve studentice i studente Univerziteta u Tuzli koje će obuhvatati što više tema vezanih za oslobađanje od stresa, komunikaciju, samopoštovanje i sličnih.

Informacije o održavanju radionica se mogu pratiti na facebook stranici Udruženja studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Studentice i studenti Univerziteta u Tuzli, koji se nađu u životnoj poteškoći ili krizi mogu kontaktirati na privremeni broj telefona 00387 (0)35 320 660 ili potražiti na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*