Meteorolozi za danas najavljuju kišu i grmljavinu, objavili i prognozu do petka

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Padavine su većinom u drugoj polovini dana. Jači pljuskovi i izraženija grmljavina su u Bosni. U sjevernim i istočnim područjima Bosne moguća je i lokalna pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje vjetar jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C. U Sarajevu sunčanije prije podne. U poslijepodnevnim satima na području grada su mogući pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

Srijeda: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, ponegdje u istočnim i sjeveroistočnim područjima može pasti malo kiše. Tokom dana, razvojem oblačnosti sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovni padavine, samo ponegdje, a na krajnjem jugu i bez padavina. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 17 do 20, a najviša dnevna od 21 do 26, na jugu od 26 do 29 stepeni.

Četvrtak: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne, postupno razvedravanje. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 17 do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu od 28 do 30 stepeni.

Petak: Malo do umjereno oblačno i sučano vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti, u centralnim i istočnim područjima sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 17 do 20, a najviša dnevna od 24 do 30 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

(Radiosarajevo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*