“Biznis kafa”, izazovi za mlade start-up-e u BiH

Ideje su najvažnije i one pokreću svijet i biznis. Izazove koje imaju mladi poduzetnici u BiH najbolje će rješiti u direktnom razgovoru sa drugim poduzetnicima i stručnjacima.

Fondacija tuzlanske zajednice poziva mlade poduzetnike i one koji žele to da postanu da prisustvuju na jedinstvenom događaju “Biznis kafi”, 06.09.2018.godine, četvrtak, u 15.00, u bašti Restorana Biblioteka 45.

Tema ove “Biznis kafe” je izazovi sa kojima se susreću mladi start-up poduzetnici u BiH, prilike i prijetnje.

Učesnici panel diskusije na “Biznis kafi” će biti uspješni poduzetnici, mladi start-up poduzetnici i predstavnici Grada Tuzla. Uvodničarka na diskusiji biće prof.dr. Sabina Đonlagić, profesorica poduzetništva i menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Tuzli.

Na “Biznis kafi” Fondacija će dodijeliti i grantove od po 5.000 KM kreatorima najuspješnijih poduzetničkih ideja u okviru projekta “Sam svoj gazda” te certifikate i priručnike ostalim učesnicima projekta.

Budućim mladim poduzetnicima biti će dodijeljeni stručni mentori koji će ih pratiti prva 3 mjeseca tokom pokretanja biznisa. Fondacija će također najaviti buduće projekte za mlade poduzetnike i njihova udruženja. Poduzetništvo se uči a kontakti i savjeti poslovnih ljudi koji su već uspjeli sa svojim poduzetničkim idejama su ključ za razvijanje kvalitetnih odnosa. Fondacija je zato za kraj osigurala priliku za networking uz prigodan koktel.

Projekat “Sam svoj gazda” sprovodi Fondacija tuzlanske zajednice u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije, koji finansira Evropska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*