Prosinečki: Imamo alternativu za Todorovića, bez dilema o početnom sastavu

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki danas je na stadionu Windsor Park u Belfastu održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o predstojećoj utakmici između Sjeverne Irske i BiH u okviru Lige nacija.
Prvo pitanje na konferenciji za medije odnosilo se neigranje, odnosno suspenziju Darka Todorovića. To jeste problem, ali selektor nije zabrinut.

“Imao je žute kartone, kažnjen je i ne može igrati. Prvo je UEFA rekla da može igrati, a kasnije nam je rečeno da je došlo do greške te da ne može nastupiti. Alternativu imamo iako smo deficitarni u odbrani. Dosta povreda smo imali u kratkom periodu, neki igrači nisu došli, drugi koji su došli nisu bili sto posto spremni, ali mislim da ćemo to riješiti, izaći na teren i odigrati dobru utakmicu”, odgovorio je Prosinečki na pitanje fotoreportera portala Klix.ba koji se nalazi u Belfastu i prati Zmajeve.

Bojan Nastić će biti u konkurenciji, ali ako ne bude potrebe neće ulaziti u igru.

“Gledam više ove koji su zdravi, više razmišljam o alternativi. Ćivić se oporavio i nastupit će, a Nastić ima problema. Istina je da će biti u konkurenciji, ali ćemo vidjeti da li će nam trebati. Probat ćemo bez njega kako bi se oporavio za Austriju”, rekao je selektor.

Početni sastav je već odredio.

“Nisam u nedoumici, znam ko će igrati. Na prethodnim utakmicama smo dobro izgledali, s pravom možemo razmišljati o tome da ćemo dobro odigrati. Imamo dobru i kvalitetnu reprezentaciju, želimo se na pravi način predstaviti na zvaničnoj utakmici. Cilj nam je da budemo prvi u grupi Lige nacija i da i tu imamo šansu za plasman na Evropsko prvenstvo ako nešto pođe po zlu”, dodao je popularni Robi.

O protivniku zna dovoljno kako bi ga respektovao.

“Irci dugo igraju zajedno, a upravo su oni ranije pravili uspjehe. Ekipa se malo promijenila, dobar su i disciplinovan tim, malo im je nedostajalo za plasman na Svjetsko prvensto. Motivisani su i željni da naprave dobar rezultat”, kazao je Prosinečki.

Naš reprezentativac Ervin Zukanović očekuje tešku utakmicu.

“Teška utakmica, analizirali smo ih ovih dana, veoma su agresivni i imaju jak mentalitet. Moramo biti koncentrisani cijelu utakmicu. Nezgodni su, ali mi puno ovisimo o nama”, jasan je bio Zukanović.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*