“Mućke” proslavile 37. rođendan

Kultna serija koju su obožavale generacije od osamdesetih naovamo ni danas ne gubi ništa od svoje duhovitosti. Prva epizoda emitirana je 8. septembra 1981. godine, i to pod nazivom “Big Brother”.

U samom startu serija nije naišla na oduševljenje publike, ali vremenom je stekla kultni status i uvrstila se na popis najboljih serija ikad.

Novi nastavci “Mućki” snimali su se kroz sedam sezona do 1991. godine, a do 2003. godine objavljivani su božićni specijali.

Činjenice o seriji “Mućke“ koje vjerovatno niste znali

Naslov serije je zasnovan na staroj engleskoj poslovici „Samo budale i konji rade za zaradu“ kojom se aludira na napor Del Boja i Rodnija da izbjegavaju redovni posao i plaćanje poreza. Naslovnu pjesmu napisao je i otpjevao Džon Salivan (John Sullivan), scenarista “Mućki“, a u anketi BBC-ja, ovaj sitkom je proglašen za najbolji svih vremena. Ipak, neke stvari i dalje nisu poznate široj publici, a ovo su neke od njih.

Dejvid Džejson (David Jason, Del Boj) je želio da napusti seriju 1986. godine, tako da je planirano da epizoda “Who Wants to be a Millionaire” bude posljednja i da Del Boj ode u Australiju sa Džambom Milsom (Jamb Mill). Saliven je pisao scenarij za novu seriju “Hot Rod” u kojoj bi Rodni bio glavni lik. Ipak, Džejson se predomislio, pa je tako i u epizodi promijenjen scenarij i Del nije prihvatio poziv da ode na drugi kontinent.

Trigerovo pravo ime u seriji je Kolin Bol (Colin Bole). Derek jednom prilikom objašnjava da je nadimak dobio jer liči na konja. Triger, ne Del Boj.

(Vijesti.ba /RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*