Starčević: Idemo rasterećeno i nadamo se povoljnom rezultatu

Sukladno dosadašnjoj praksi, nogometaši Tuzla Cityja na utakmicu sa Sarajevom otputovali su dan ranije. Na stadion “Asim Ferhatović Hase” doći će iz Vogošće, gdje će danas trenirati.

Hendikep za šefa stručnog štaba Slobodana Starčevića svakako je izostanak dvojice kvalitetnih igrača.

– Ako izuzmemo Mahmutovića i Milakovića, koji su na rehabilitaciji, u ekipi nećemo imati Nemanju Stjepanovića zbog povrede i Voju Ubiparipa, koji još nije dobio “papire” da može nastupiti – izjavio je Starčević za Fenu.

Pobjeda u prošlom kolu protiv Zvijezde 09, a prije toga dobra igra protiv Zrinjskog, unatoč minimalnog poraza, razlog su optimizma “plavih iz Simin Hana” uoči duela sa Sarajevom.

U prvenstvenoj pauzi debitant u ligi boravio je na Zlatiboru, odigravši vrlo dobro protiv subotičkog Spartaka (0:0), što je razlog više za očekivanja da se i protiv “bordo tima” može doći do dobrog rezultata.

– Idemo u rasterećenoj atmosferi jednoj od naših najkvalitetnijih ekipa. Igrat ćemo na našem najvećem stadionu, u nadi da ćemo ponoviti igru iz prethodnih susreta. Nadam se da će i realizacija biti bolja. S golovima će doći i rezultat, a nadam se povoljnom u sutrašnjoj utakmici – zaključio je Starčević.

Utakmica Sarajevo – Tuzla City igra se sutra od 19.30 sati.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*