Omladinski pokret ˝Revolt˝ najavljuje Javnu tribinu ˝Glas za mlade˝

Omladinski pokret “Revolt” u sklopu projekta “Slobodno biraj!” organizuje javnu tribinu pod nazivom “Glas za mlade”. Tribina će se održati u srijedu, 19.septembra tekuće godine, sa početkom u 18:00 sati u prostorijama Doma mladih, Kamerna sala.

Na tribini ćemo razgovarati o položaju mladih u politici, planovima, strategijama i djelovanju prije, u toku, i nakon izbornog procesa, te o odgovornostima i obavezama kantidata i kandidatkinja po završetku izbornog procesa, ukoliko budu izabrani u političke strukture. Osim toga, bavit ćemo se i pitanjem socio-ekonomskog statusa mladih i njihovim učešćem u javnom životu.

Javnoj tribinu su se odazvali i učešće će uzeti sledeći panelisti i panelistkinje:
– Admir Čavalić, predstavnik mladih Nezavisnog bloka
– Amela Kišić, predstavnica mladih SDP-a
– Amer Mustačević, predstavnik mladih A-SDA
– Dino Nukić, predstavnik mladih SBiH
– Jasmina Dedić, predstavnica Naše stranke
– Ilma Horozić, predstavnica mladih DF-a
– Sandra Memić, predstavnica mladih stranke PDA

Podsjećamo, prema podacima iz Agencije za statistiku BiH, u Zastupničkom domu Parlamenta BiH čak 50% zastupnika/ca pripada starosnoj skupini od 50 do 59 godina, 7 je navršilo 60.godinu, a nijedan/a zastupnik/ca nije mlađi/a od 30 godina. Slično je i u Parlamentu FBiH gdje najviše zastupnika/ca pripada starosnoj skupini od 50 do 59 godina (42,9%), 5 je pnavršilo 60.godinu, a 5 zastupnika/ca su mlađi/e od 30 godina.

Ovom prilikom pozivamo sve građane i građanke, posebice mlade ljude, da nam se pridruže i svojim aktivnim učešćem doprinesu uspješnom ishodu tribine.

U solidarnosti,

Omladinski pokret “Revolt”

(Tuzlarije)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*