Sloboda golom Vidovića iz penala savladala Čelik i priključila se vrhu tabele

Zeničani su tako prekinuli niz nepobjedivosti koji je trajao pet utakmica, a zanimljivo da ni u devetom susretu Tuzlaka u novoj sezoni nije postignuto tri ili više golova.

Sloboda je u prvih pola sata bila opasnija i konkretnija, dok je Čelik bio prinuđen prvenstveno čuvati svoj gol, a u 32. minuti viđena je možda i najbolja do tada prilika na meču, kada je Ružić odbranio dobar udarac Vidovića.

Do odlaska na odmor Tuzlaci su promašili još jednu dobru priliku. Husejinović je izveo skraćeni korner, gađao je direktno prema golu, ali je Ružić spasio Zeničane.

Ključni detalj utakmice dogodio se u 57. minuti kada je u šesnaestercu Čelika srušen Beganović, a pomoćni sudija je glavnom signalizirao visoko podignutu nogu Karamatića. Na kraju je s bijele tačke bio siguran Vidović za 1:0.

Vrlo brzo povrijedio se glavni sudija Admir Šehovića, umjesto kojeg je dužnost preuzeo četvrti arbitar Adis Mulahasanović.

Do kraja meča viđeno je dosta uzbuđenja, ali promjene rezultata nije bilo i Tuzlaci su slavili važnu pobjedu pred svojim navijačima.

Sloboda se s današnjom pobjedom probila na četvrto mjesto Premijer lige BiH, dok je Čelik pao na sedmu poziciju.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*