OP “Revolt”: Poziv na radionicu “Kako, zašto i za koga???”

Omladinski pokret “Revolt” poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu “Kako, zašto i za koga???” koju organizuje pod parolom Slobodno biraj u prostorijama Pokreta na adresi Kaldrma 2, 29. i 30. septembra.
Radionica treba odgovoriti na pitanje kako glasati? svima onima koji planiraju izaći na predstojeće opće izbore. Drugo pitanje se tiče same bitnosti izlaska na izbore i svih nepravilnosti koje se mogu desiti s praznim listićima. Ovaj dio bi trebao sve one neodlučne uvjeriti koliko je bitno izaći i samostalno odlučiti o tome ko će nas predstavljati naredne četiri godine.

Osim činjenice da su stanovnici/ce Bosne i Hercegovine neodlučni/e da li uopće izaći na izbore veliki problem im predstavlja to što ne znaju kome da daju svoj glas. Naši edukatori će skupa s učesnicima/cama proći politički kompas i u skladu s njihovim uvjerenjima ih pozicionirati u grupu kojoj pirpadaju, nakon čega učesnici/ce neće imati problema da se identifikuju s nekom od političkih stranaka u našem društvu.

Na prva dva pitanja odgovara Jelena Tanasković Mićanović ispred koalicije Pod lupom, a na treće pitanje odgovaraju Luka Božović i Marko Milosavljević.
U okviru vikendnih aktivnosti bit će održana ulična akcija, na platou kod Ismeta i Meše, pod nazivom “Labirint 2018.” gdje su pored učesnika/ca programa dobrodošli/e svi građani/ke. Ulična akcija održat će se u nedjelju, s početkom u 11:00 i trajat će do 14:00.

Omladinski pokret Revolt će pokriti troškove puta, smještaja i ishrane svim učesnicima/cama koji dolaze van Tuzle.

Link za prijave na radionicu: https://goo.gl/forms

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.