32 tima kreću u borbu za naslov evropskog prvaka

Novi termini, veći nagradni fond, tri debitanta. Počinje nova sezona Lige prvaka! Ko su favoriti? Može li Real bez Ronada ostati na tronu? 32 tima kreću u borbu za naslov evropskog prvaka.

Utakmice Lige prvaka sada ćemo gledati u treminima od 18 sati i 55 minuta i 21 sat. Dueli grupe B, Intera, koji je nakon šest godina ponovo u elitnom društvu protiv neugosdnog  Tottenham, te jednog od glavnih favorita za titulu Barcelone protiv PSV-a,  otvaraju novu sezonu  prestižnog takmičenja.

Ipak, u  centru pažnje je  prvi veliki derbi. Na Anfeildu igraju Liverpool  i Paris Saint Germain. Parižani su uložili  ogroman novac i po mnogima ova sezona je sad ili nikada. S druge strane, prošlogodišnji finalista na čelu s Jurgenom Kloppom, Liverpool ima jednu od njaboljih napadačkih linija. Redsi su u odličnoj formi.

U istoj grupi od 21 sat svoje debi u grupnoj fazi ima  Crvena Zvezda koja u Beogradu dočekuje Napoli.

Među glavnim pitanjima koje donosi nova sezone je može li Real Madrid bez Cristiana Ronalda  odbraniti tron i da li je Portugalac karika koja je nedostajala Juventusu da opet ponese titulu njaboljeg kluba u Evropi.

Grupna faza će se završiti 12. decembra. Nokaut faza počinje prvim duelima osmine finala 12. februara. Finale je planirano za  1. juni. 2019., a igraće će se na stadionu Vanda  Metropolitano u Madridu.

(federalna.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*