Košarkaši OKK Slobode narednog vikenda na turniru u Osijeku

Košarkaši OKK Slobode minulog vikenda sudjelovali su na turniru u Širokom Brijegu, a već narednog vikenda predstoji novi ispit, na turniru u Osijeku.

U Širokom Brijegu poraženi su od Cibone (64:94), a slavili su u susretu sa Šibenikom (98:91).

– Poraz od Cibone očekivan je, jer su oni u ovom trenutku za nas druga dimenzija. Možda je poraz previsok, jer su oni šuterski bili izuzetno raspoloženi i ubacili su 13 trojki, a mi smo promašili 11 slobodnih bacanja. Oni su u punoj formi, jer im sezona već počinje, dok smo mi negdje na polovini pripremnom razdoblja. U stvari, još ne znamo ni kada prvenstvo počinje – izjavio je Feni trener Slobode Josip Pandža.

U drugom susretu Tuzlaci su bili bolji od Šibenika, ali ni na toj utakmici Pandža nije bio zadovoljan igrom svojih izabranika.

– Šibenik je bio protivnik po mjeri. Mada smo na toj utakmici bili mnogo raznovrsniji i sa dosta asistencija, nisam zadovoljan zbog velikog broja primljenih koševa. Ali, do početka prvenstva bit će to sve mnogo bolje. U ovom trenutku još ne znamo kada će početi prvenstvo, što je od KS BiH veoma neozbiljno – smatra trener OKK Slobode.

U subotu počinje međunarodni turnir KK Vrijednosnice Osijek, a u gradu na Dravi Tuzlaci će u prvoj polufinalnoj utakmici igrati s ekipom Pivovarne Laško, dok je drugi par Vrijednosnice Osijek – Spartak (Subotica).

U nedjelju je susret poraženih za 3. mjesto i finalna utakmica.

OKK Sloboda je od 22. augusta, kada su počele pripreme, odigrala sedam kontrolnih utakmica u kojima su upisali tri pobjede (Spars, Vrijednosnice Osijek i Šibenik), dok su poraženi četiri puta (dva puta Norrkoping, Vrijednosnice Osijek i Cibona).

(FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*