Otvoren konkurs za dodjelu stipendija Islamske zajednice u BiH

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini otvorila je konkurs za dodjelu 160 stipendija u školskoj/akademskoj 2018/19. godini iz Fonda Bejtu-l-mal, a pravo na prijavu na konkurs imaju svi redovni učenici i studenti u Bosni i Hercegovini koji zadovoljavaju postavljene kriterije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Za studente je predviđeno 100 stipendija, za učenike srednjih škola 40 stipendija, dok je za učenike i studente sa posebnim potrebama predviđeno 20 stipendija. Radi se o stipendijama iznosa od 100 i 150 KM.

Na 50. redovnoj sjednici Rijaseta Islamske zajednice u BiH održanoj 20. septembra 2018.godine, a na prijedlog Ureda za društvenu brigu, donijeta je Odluka o raspisivanju konkursa za dodjelu stipendija iz Fonda Bejtu-l-mal Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Stipendije iz Fonda Bejtu-l-mal će se dodjeljivati učenicima i studentima koji zadovolje propisane kriterije.

Prednost pri dodjeli stipendije će biti data učenicima i studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa radi zadovoljenja socijalne pravičnosti i potrebe povećanja dostupnosti visokog obrazovanja, što bi potencijalni korisnici stipendija morali opravdati svojim rezultatima, a na osnovu odluke komisije za dodjelu stipendija iz Fonda.

Konkurs ostaje otvoren do 15. novembra 2018.godine, a više informacija o načinu i uslovima prijave moguće je pronaći na internet stranici Islamske zajednice u BiH.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*