180925080.1_xl

Veličanstvena Amira Medunjanin oduševila na predstavljanju novog albuma “Ascending”

Amira Medunjanin jučer je u Zagrebu predstavila novi studijski uradak “Ascending” koji je objavljen povodom 15 godina njene umjetničke karijere.
Mnogobrojni obožavatelji, Amirini prijatelji i saradnici, novinari kao i prolaznici oduševljeno su popratili njezin kratki muzički nastup uz pratnju virtuoznog gitarista i producenta Ante Gele.

Predstavljanje albuma započelo je uvodnim govorom kreativne direktorice Croatia Recordsa Nikoline Mazalin koja je pozdravila sve prisutne istaknuvši da je Amira najveća pjevačica sevdaha u regiji i uvažena umjetnica u svijetu. Album “Ascending” objavljen je 27. jula, neposredno prije velikog Amirinog koncerta u pulskoj Areni koji bi uskoro trebao biti objavljen na nosaču zvuka i slike. Producent i aranžer albuma je genijalni Ante Gelo, a deset pjesama snimljeno je u glazbenom studiju “Ora” u norveškom Trondeheimu u suradnji s vrsnim orkestrom TrondehimSolistene dok je pjesma “Nestaćeš iz mog života” snimljena u Abbey Road studiju u Londonu s Bojanom Zulfikarpašićem.

Za 15 godina uspješne glazbene karijere Amira Medunjanin osvojila je srca mnogobrojnih koji su zbog posebnosti njezinog izričaja i glasa kojim zadivljuje zavoljeli sevdah ili učvrstili svoju ljubav prema njemu.

Amira je zahvalila svima koji su došli na predstavljanje naglasivši da se na albumu nalaze pjesme koje izvodi na koncertima, ali i pjesme koje nikad nisu zabilježene na nekom muzičkom izdanju. Zahvalivši se svojim autorima i producentima Amira je s Antom Gelom izvela dvije pjesme s albuma – “Sve ptičice zapevale” i “Snijeg pade na behar na voće” te je odala i počast velikom Oliveru Dragojeviću kroz izvedbu pjesama “Večernja ljubav” i “Piva klapa ispo’ volta”.

Amirinu strast prema tradicionalnoj glazbi, pjesmi i stihu prepoznali su i svjetski muzički kritičari, a album “Ascending” već se sedmicama nalazi u top 5 najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*