11.kolo PL BiH: Tuzla City dočekuje Krupu, Sloboda kod Željezničara

Danas su na rasporedu utakmice 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH u fudbalu. Prvoplasirano Sarajevo će u derbiju na stadionu “Asim Ferhatović Hase” ugostiti ekipu Širokog Brijega.

Fudbaleri Sarajeva su zbog bolje gol-razlike preuzeli lidersku poziciju od gradskog rivala Željezničara. Šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić smatra da je njegov tim “u zadnje vrijeme u zavidnoj formi i da želi da tako ostane”.

“Sigurno da u meč protiv Širokog ulazimo maksimalno skoncentrisani. Pokušat ćemo odigrati kao posljednje četiri utakmice, želimo doći do tri boda. Prvi smo, tu želimo i ostati. Pozivamo navijače da nam pomognu i podrška nam je jako bitna”, rekao je Musemić.

Derbi 11. kola Sarajevo – Široki Brijeg počinje u 17:30 sati.

Na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru igra se jedan od najzanimljivijih susreta ovog kola u kojem aktuelni prvak Zrinjski dočekuje Mladost iz Doboj Kaknja. Mostarci su nakon lošeg starta sezone popravili formu te su neporaženi u posljednjih pet mečeva. Današnjim trijumfom bi zadržali priključak za sarajevskim klubovima na vrhu tabele.

Trener Zrinjskog Blaž Slišković zadovoljan je trenutnom formom svog sastava.

“Prije svega, vidim pomak na psihološkom planu. Momčad se digla i vidim napredak. Kada je igra u pitanju, mislim da imamo prostora i da tu još možemo poboljšati neke stvari”, izjavio je Slišković.

Fudbaleri Mladosti DK također, nakon početne krize, bilježe dobre rezultate u posljednja četiri kola i trenutno su na devetom mjestu sa 10 bodova.

Prijenos ovog susreta gledajte u programu BHT1 od 16:45 sati.

Tuzla City će biti domaćin ekipi Krupe, dok će Željezničar od 20:30 sati dočekati tuzlansku Slobodu koja na Grbavicu dolazi ohrabrena pobjedama u posljednje dvije utakmice.

Parovi 11. kola Premijer lige:

16:00 GOŠK – Čelik

16:00 Tuzla City – Krupa

16:00 Zvijezda – Radnik Bijeljina

17:00 Zrinjski – Mladost DK (BHT1)

17:30 Sarajevo – Široki Brijeg

20:30 Željezničar – Sloboda

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*