Sarajevo: Promocija izrade informacionog sistema poslovnih zona Federacije

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta održat će danas u Sarajevu javnu promociju projekta “Izrada informacionog sistema s web portalom poslovnih zona u Federaciji BiH”. Riječ je o projektu koji će imati jedinstvenu informacionu bazu poslovnih zona u Federaciji BiH.

Sve relevantne informacije o trenutnim i budućim poduzetničkim zonama bit će sakupljane na jednom mjestu, čime će biti unaprijeđeni procesi i pružanje informacija nadležnim institucijama, upraviteljima poslovnih zona te omogućena izrada sveobuhvatnih analiza stanja i lakše i bolje planiranje razvoja poslovnih zona, saopćeno je iz Ureda Federalne vlade za odnose s javnošću.

Novi informacioni sistem će omogućiti i kvalitetniju prezentaciju poslovnih potencijala lokalnih zajednica, te potencijalnim investitorima pružiti detaljniji uvid u raspoložive kapacitete i pogodnosti u poslovanju, koje bi mogli ostvariti u svakoj lokalnoj upravi u Federaciji BiH.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta ovaj projekat realizira uz pomoć USAID-a, koji ga finansira, a provodi se u saradnji sa CRS-om i UNDP-om. Osim međunarodnih donatora, veliku pomoć su pružile i brojne institucije sa svih nivoa vlasti u Federaciji BiH.

Zvaničnim programom je predviđeno obraćanje federalnog premijera Fadila Novalića, ministra razvoja, poduzetništva i obrta Amira Zukića i načelnika Tešnja i Posušja.

Promociji će prisustvovati predstavnici Ministarstva vanjske trgovine Biosne i Hercegovine, Agencije za unapređenje stranih investicija, Vijeća stranih investitora, više federalnih ministarstava, uprava, agencija i zavoda, kao i predstavnici kantonalnih ministarstava, gradonačelnici, načelnici općina, predstavnici Saveza općina i gradova, komora i udruženja poslodavaca i pet razvojnih agencija.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*