Gvardijan Franjevačkog samostana u Tuzli čestitao Kurban – bajram

Gvardijan Franjevačkog samostana u Tuzli fra Mario Divković uputio je bajramsku čestitku muftiji tuzlanskom Vahidu ef. Fazloviću i svim muslimanima u Tuzli.

– Poštovani gospodine Fazloviću, uime franjevaca i Franjevačkoga samostana sv. Petra i Pavla u Tuzli, Vama i svim muslimanima u našemu gradu čestitam Kurban-bajram, blagdan žrtve, bogobojaznosti i hodočašćenja. Uspomena na Abrahama/Ibrahima, koji je zajednički praotac monoteističkoga suglasja naših velikih vjerničkih tradicija, neka u svima nama učvrsti povjerenje u Boga te u mogućnost međureligijskoga i međuljudskog sporazumijevanja – kaže se u Divkovićevoj čestitki.

U svojoj poruci Divković je naglsaio da žrtva Bogu koju komemorira Bajram zapravo je poziv čovjeku da se do kraja preda Bogu te da u njemu nađe izvor smisla života, izvor međuljudskog pomirenja te izvor pravednosti, ljubavi i solidarnosti.

– Upravo su predanje Bogu, izvoru i smislu života, potreba pomirenja i život u pravednosti, ljubavi i solidarnosti nasušne potrebe i našega društva, države i grada u kojem zajednički živimo i dijelimo vjerničku odgovornost. To su i poruke i našega utemeljitelja, svetoga Franje iz Asiza, čiji se blagdan (4. oktobra) na sretan način podudario sa slavljem Bajrama. Uz Franjin pozdrav ”Mir i Dobro” želim Vama i svim musimanima još jedanput čestitati ovaj veliki blagdan – rekao je Divković.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*