Najava javne tribine ˝Dis lekcija˝

Udruženje “Mladi Tuzle” Tuzla i Pozorište mladih Tuzle već 14 godina rade na istraživanju, informisanju, edukaciji i rješavanju problema djece i mladih uočenih od strane djece i mladih. Tokom svih ovih godina primjenjujući dramsku pedagogiju obrađene su različite teme važne za zdravo odrastanje: identitet, religija, jezik, nacionalnost, rod, spol, nasilje, komunikacija, reproduktivno zdravlje, mentalno zdravlje, porodica, brak, prijateljstvo, moral, ratne traume, suočavanje sa prošlošću, nacionalne manjine, predrasude… Na ovaj način nastalo je preko 45 različitih pozorišnih predstava koje su na sceni okupile preko 4500 djece i mladih. Na ovaj način s pravom nose misiju: Mjesto sigurnog odrastanja!

U 2018. godini, primjenjujući isti model, stalo nam je da radimo na novim temama koje su djeca i mladi prepoznali kao potrebu.

S tim u vezi, za danas, 9.10.2018. godine u 18.00h u Dvorani “Kaleidoskop” zakazujemo javnu tribinu “Dis lekcija” koju organizujemo u povodu Međunarodnog dana osoba sa disleksijom. Tribina se organizuje u saradnji sa Edukacijsko – rehabilitacijskim fakultetom Tuzla, Akademijom umetnosti Novi Sad, Centrom za kulturu Tuzla uz podršku Grada Tuzla u okviru Granta za mlade 2018.

Govornici na javnoj tribini su:

– Dr.sc Mirela Duranović, redovni profesor

– Roditelji djece sa disleksijom, osobe sa disleksijom

– Dramski pedagozi Pozorišta mladih Tuzle

Ulaz na javnu tribinu je slobodan te pozivamo sve građane, roditelje, djecu, mlade, studente i nastavno osoblje da prisustvuju tribini.

 

Na javnoj tirbini biće najavljen rad na predstavi “Alisa u zemlji slova” koja je master rad Amile Beširović, studentice master programa primjenjeno pozorište na Akademiji umetnosti Novi Sad.

Dobro nam došli.

MLADI TUZLE

Mjesto sigurnog odrastanja

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*