Nedžad Salković se zahvalio publici, organizatorima i učesnicima

Postoje ljudi koji sa posebnom ljubavlju govore o rodnom gradu i svojim sugrađanima. Jedan od njih je i Nedžad Salković koji je protekle sedmice obilježio 60 godina umjetničkog rada, na najljepši način, pjevajući svojim sugrađanima u, do posljednjeg mjesta ispunjenoj, sali Narodnog pozorišta Tuzla. Sve oko priprema, organizacije i realizacije koncerta, prošlo je u najboljem redu pa je gospodin Salković, naš princ sevdalinke, izrazio želju da se zahvali publici i svima koji su dali svoj doprinos u obilježavanju šest decenija njegovog kontinuiranog umjetničkog rada. 

Konačno je prošlo obilježavanje mog jedinstvenog jubileja – 60 godina umjetničkog rada, kada je u pitanju moj rodni grad Tuzla. Sve sam pregledao, sagledao i sada je vrijeme i red da se obratim malo svojim sugrađana, a putem mojih dragih Tuzlarija. Želio bih da uputim zahvalnost svim mojim Tuzlacima, svima koji su učestvovali na bilo koji način u obilježavanju i organizaciji prekrasnog koncerta koji je održan 1. oktobra 2018. u Narodnom pozorištu Tuzla.
Sve najljpše želje i čestitke upućujem Centru za kulturu Grada Tuzla, Turističkoj zajednici, Narodnom pozorištu Tuzla, naravno Gradskoj upravi na čelu sa gospodinom Jasminom Imamovićem, a posebno se zahvaljujem medijskim pokroviteljima, koji su sa puno ljubavi i duše odradili svoj posao, a to su RTV TK i RTV 7 Tuzla, veliko im hvala. Zatim, svim učesnicima, a bilo ih je mnogo, nekoliko stotina, na njihovim licima sam primijetio neku ljepotu, ozarenost jer i oni daju doprinos obilježavanju mog jubileja. Da spomenem orkestar Amira Softića, izuzetno je obavio svoj posao, da ne nabrajam sve članove, zatim Udruženju Sevdalija, Muhamedu Naliću Hametu, pjevačima, uglavnom iz Udruženja Sevdalija, Maidu Porobiću, članovima kulturmo umjetničkih društva UKUD “Zvonko Cerić”, GKUD “Bosna”, Folklornom ansambl “Panonija” Tuzla, članovima horova Lege Artis, Tuzlanke i Iskre. Još jednom se zahvaljujem prekrasnoj publici koja je ispunila pozorište do posljednjeg mjesta.

Mala napomena, u izjavi za Tuzlarije gospodin Nedžad Salković se trudio da spomene sve koji su učestvovali u organizaciji ili su na koncertu nastupali, nadamo se da smo spomenuli sve, u slučaju da nismo, izvinjavamo se. 

(RTv7/Tuzlarije)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*