Bangkok, London i Pariz najposjećeniji gradovi na svijetu u 2018. godini

Prema najnovijem izvještaju Mastercarda Bangkok je najposjećeniji grad na svijetu po broju međunarodnih posjetilaca u 2018. godini.

Godišnja Mastercard Global Destination Cities Index analiza donosi listu 132 najposjećenija grada iz cijelog svijeta.

Glavni grad Tajlanda ove godine je posjetilo skoro 22 miliona međunarodnih posjetilaca. Slijede London sa 20.42 miliona i Pariz sa 17.95 miliona međunarodnih posjetilaca. Na četvrtom mjestu je Dubai sa 16.66 miliona međunarodnih posjetilaca, a na petom mjestu Singapur koji ove godine bilježi 14.47 međunarodnih posjetilaca.

New York kojeg je ove godine posjetilo 13.67 međunarodnih posjetilaca našao se na šestom mjestu, a slijede Kuala Lumpur sa 13.53, Istanbul sa 12,8, Tokio sa 12, 12 i Antalija sa 11.27 miliona međunarodnih posjetilaca.

Sa nešto više od 10 miliona međunarodnih posjetilaca Seul, glavni grad Južne Koreje, i najveći tajlandski otok Phuket našli su se na jedanaestom i dvanaestom mjestu. Slijede Meka, popularno tajlandsko ljetovalište Pattaya, Palma de Mallorca, Milano, Hong Kong i Barselona sa nešto više od 9 miliona međunarodnih posjetilaca.

Japanski grad Osaka ove godine je posjetilo nešto manje od 9 miliona međunarodnih posjetilaca, a na dvadesetom mjestu je indonezijsko ostrvo Bali koje je ove godine posjetilo 8.43 miliona međunarodnih posjetilaca.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*