Prijateljska utakmica: Fudbaleri BiH danas protiv Turske

Fudbalska “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Rizeu odigrati prijateljsku utakmicu sa domaćom selekcijom Turske. Ovaj meč će za izabranike selektora Roberta Prosinečkog biti posljednja provjera uoči duela sa Sjevernom Irskom u okviru Lige nacija, 15. oktobra na stadionu Grbavica.

Najbolji bh. fudbaleri su jučer stigli u Rize, turski grad na istoku obale Crnog mora, a stadion Rizespora “Caykur Didi” će biti mjesto odigravanja šestog međusobnog duela reprezentacija Turske i Bosne i Hercegovine. Obje selekcije su dosad ostvarile po dvije pobjede uz jedan remi, a “Zmajevi” imaju bolju gol-razliku 7:6.

Selektor bh. tima Robert Prosinečki je na pres-konferenciji istakao da u modernom fudbalu više nema nebitnih utakmica, te da će ogled sa Turskom biti kvalitetna provjera pred vrlo važan meč Lige nacija protiv Sjeverne Irske narednog ponedjeljka.

“Za četiri dana igramo utakmicu Lige nacija u Sarajevu, tako da će protiv Turske dobiti šansu i neki igrači koji nisu do sad imali veliku minutažu. Međutim, ko god bude u sastavu dat će sve od sebe na ovom meču. Neka uživa publika a mi ćemo se potruditi da odigramo jednu dobru utakmicu i napravimo dobar rezultat”, rekao je Prosinečki.

Na pitanje o ambicijama u UEFA Ligi nacija poslije ostvarenih šest bodova u prva dva kola, selektor BiH je odgovorio:

“Naše ambicije su da odemo na veliko takmičenje. Mi smo optimisti i vjerujemo da to možemo. U Ligi nacija smo dobro krenuli i imamo dvije pobjede, a u dvanaestom mjesecu imamo izvlačenje kvalifikacionih grupa za EP. Nadamo se da možemo na Evropsko prvenstvo”, poručio je Prosinečki.

Prijateljski susret između fudbalskih selekcija Turske i Bosne i Hercegovine igra se na stadionu “Caykur Didi” u 19:30 sati po srednjoevropskom vremenu.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*