Njemačka će izručiti Bugarskoj osumnjičenog za ubistvo novinarke Marinove

Njemačka će u narednih deset dana izručiti Bugarskoj Severin Krasimirov, osumnjičenog za ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove, saopštilo je danas njemačko tužilaštvo.

Dvadesetogodišnji bugarski državljanin Severin Krasimirov djelimično je priznao zločin počinjen na sjeveru Bugarske. Na mjestu zločina je pronađen njegov DNK, na osnovu čega je izdat evropski nalog za hapšenje.

Krasimirov je uhapšen u utorak u Njemačkoj, gdje je pobjegao nakon zločina.

Tužilaštvo u gradu Cele, u Donjoj Saksoniji, saopštilo je da se osumnjičeni nije protivio izručenju i da će ono biti sprovedeno u narednih deset dana.

“Bugarin Severin Krasimirov, koji je uhapšen u Njemačkoj, pristao je na ubrzanu proceduru izručenja, što znači da će biti poslat u Bugarsku radi suđenja u roku deset dana”, rekao je tužilac.

Krasimirov je priznao de se verbalno sporio sa žrtvom 6. oktobra ove godine, da je bio pod uticajem alkohola i droge i da je udario pesnicom žrtvu u lice, navelo je tužilaštvo.

On je rekao da je potom “odgurnuo mladu ženu u žbunje”, kao i da “nije želio da je ubije”.

Optužbe za silovanje je odbacio.

Bugarsko tužilaštvo je ranije saopštilo da se vjeruje da je motiv napada bilo seksualno zlostavljanje žrtve.

Tijelo novinarke Viktorije Marinove (30), koja je izvještavala o mogućoj korupciji u Vladi Bugarske, pronađeno je u blizini Dunava.

Policija je tada navela da je Marinova pretučena, silovana i zadavljena.

Brutalno ubistvo Marinove pokrenulo je debatu o slobodi medija u Bugarskoj i pravu novinara da se bave istraživačkim izvještavanjem.

Očekuje se da će stotine ljudi danas prisustvovati sahrani Marinove u njenom rodnom gradu Ruse.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*