Remi kadetskih selekcija BiH i Islanda: Duraković postigao lijep gol iz slobodnog udarca

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je danas u Zenici neriješeno 1:1 sa Islandom u susretu drugog kola grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019.

Prvi dobar pokušaj imali su Islandžani u 8. minuti. David Snaer Johannsson je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla pored gola.

Samo minutu poslije Nemanja Jović se sam izborio za loptu, ušao u protivnički kazneni prostor i iskosa sa desne strane šutirao pored gola. Dobro je pokušao i Amar Dedić u 12. minuti sa ivice šesnaesterca, ali je lopta prošla tik pored desne stative gola Islanđana.

Johannsson je još jednom dobro pokušao sa distance u 21. minuti, ali lopta je ponovo otišla pored gola Nikole Ćetkovića. Kapiten bh. selekcije Faruk Duraković je u 36. minuti sa 16 metara poslao loptu iznad prečke. Uzvratio je Johannsson minutu poslije, ali je Ćetković dobro intervenisao.

U 42. minuti bh. tim ostaje sa deset igrača na terenu jer je David Pisar dobio crveni karton nakon prekršaja nad Andri Fannar Baldurssonom. Faruk Duraković je u 44. minuti izveo slobodan udaraca sa preko 25 metara sa lijeve strane i pogodio mrežu Islanđana za 1:0.

Iz slične pozicije Duraković je pokušao i u 64. minuti, ali ovaj put nije bio precizan. U 67. minuti, nakon duela golmana Ćetkovića sa Johannssonom u petercu bh. tima sudija je pokazao na bijelu tačku. Penal je izveo Isak Bergman Johannesson i izjednačio rezultat.

Ajdin Jusupović je u 70. minuti dobro pokušao, ali je Olafur Kristofer Helgason izbacio loptu u korner. Brzonogi Mikael Egill Ellertsson u 73. minuti odlično prolazi po lijevoj strani i izlazi sam na gol bh. tima, a Ćetković dobro interveniše.

Do kraja susreta više nije bilo prilika i ostalo je 1:1.

U drugom susretu grupe Ukrajina je sa 11:0 u Doboj Kaknju pobijedila Gibraltar.

Na tabeli nakon dva kola Ukrajina i BiH imaju po 4 boda, Island 2, dok je posljednjeplasirani Gibraltar bez bodova.

Posljednje, treće kolo na programu je u utorak 16. oktobra u 15:00 sati kada će se sastati Ukrajina-BiH (Stadion FK Mladost, Doboj Kakanj) i Gibraltar-Island (Trening centar NS BiH u Zenici).

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*