Evropska unija uvodi nove sankcije Rusiji

“Skoro je sigurno da će ministri vanjskih poslova EU sutra u Luksemburgu zvanično potvrditi nove sankcije protiv Rusije”, istakao je Kosačev.

On smatra da Zapad sankcijama želi da postigne tri cilja – prvo da pokaže da su upravu, jer bi sankcije zbog navodnog korišćenja hemijskog oružja pokazale da je to tačno.

“Drugo, da se sve optužbe protiv Zapada odbacuju, jer su oni ti koji nameću sankcije, te se stoga na njih ne može ni sumnjati”, objašnjava Kosačev.

On dodaje da je treći cilj taj da Zapad obezbijedi pravo da istražuje, tuži i kažnjva svaku zemlju u skladu sa svojim odlukama, a da pritom ne dozvoli drugoj strani da se upozna sa slučajem i potom iskoristi svoje ekonomske prednosti da utiče na tržišta i strana tijela.

Britanski Foreign Office danas je saopštio da će ministri vanjskih poslova EU sutra na sastanku u Luksemburgu odobriti nove sankcije protiv pojedinaca i pravnih entiteta koji su navodno odgovorni za upotrebu i širenje hemijskog oružja.

Nešto ranije je višerangirani zvaničnik iz Evropskog vijeća izjavio u Briselu da nije poznato kada će i protiv koga biti uvedene sankcije u sklopu novih regulativa sa kojim su se 26. septembra saglasili predstavnici članica EU.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*