Hologramska turneja Amy Winehouse kreće 2019.

Hologram pokojne soul-jazz dive Amy Winehouse kreće na svjetsku turneju krajem 2019. godine. Projekcija pjevačice izvodit će digitalno remasterirane pjesme uz prateće vokale i live bend, piše “The Guardian”.

“Nama je ovo kao san. Vidjeti ju ponovo na pozornici je nešto posebno i ne može se opisati riječima. Muzika naše kćeri dotaknula je živote miliona ljudi i iznimno nam puno znači što će se njeno naslijeđe održati na ovaj inovativan i revolucionaran način”, rekao je otac pjevačice, Mitch Winehouse.

On ističe kako ovom turnejom namjeravaju podići svijest i prikupiti sredstva za “The Amy Winehouse Foundation”, koja educira mlade ljude o zloupotrebama droge i alkohola, pruža podršku onima koji su u riziku te podupire razvoj mladih u nepovoljnom položaju kroz muziku.

Winehouse je svjetsku slavu stekla albumom “Back To Black” objavljenim 2006. godine, s kojim je osvojila pet Grammya.

Ona je zadnji nastup imala na beogradskom Tuborg festivalu 2011. godine. Haotični set na kojem je Winehouse mumljala tekstove pjesama i zaboravila imena članova benda, vodio je do otkazivanja njene evropske turneje.

Amy je pronađena mrtva 23. jula 2011. u svom stanu u Londonu. Umrla je od trovanja alkoholom. Napustivši ovaj svijet u dobi od 27 godina, Amy se pridružila “Klubu 27” – grupi posebno talentiranih i utjecajnih rock muzičara koji su umrli s 27 godina: Brian Jones, Jimmy Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison i Kurt Cobain.

Novi dokumentarac o Amy, “Back to Black”, izlazi u novembru, a sadrži isječke iz posljednjih intervjua kojima se odazvala, ali i nove razgovore s njenim bliskim saradnicima Markom Ronsonom i Salaamom Remijem.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*