Mlada reprezentacija BiH izgubila u Portugalu i oprostila se od plasmana na Euro

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine neuspješno je okončala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Vinka Marinovića izgubili su u posljednjem kolu na gostovanju u Portugalu rezultatom 4:2 i na taj način završili na trećem mjestu u grupi 8.

Portugal je u Funchalu, rodnom gradu Cristiana Ronalda, poveo u 20. minuti kada je Horta matira Trkulju snažnim udarcem. Minutu prije kraja prvog poluvremena Zmajići su poravnali rezultat, a strijelac je bio Demirović.

Ipak, domaća ekipa je stigla do pobjede i plasmana u baraž u nastavku susreta. U 53. minuti nakon preočitog ofsajda Joao Felix je pogodio za 2:1, a na 4:1 povisili su Goncalves u 64. i rezervista Tavares u 90+1. minuti. Konačnih 4:2 postavio je Turkeš u 90+3. minuti meča.

Prvo mjesto u grupi osvojili su Rumuni, a osim njih na Euru u junu 2019. godine će igrati i Hrvati, Španci, Danci, Englezi, Nijemci, Belgijanci, Srbi, Francuzi, te domaćin turnira Italija.

U baražu će igrati Portugal, Grčka, Poljska i Austrija. Žrijeb parova će biti obavljen 19. oktobra, a susreti se igraju 12. i 20 novembra. Pobjednici parova će otići na Euro.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*