Bašić u osmini finala ATP turnira Kremlin Cup protiv Kirgiosa

Bh. teniser Mirza Bašić danas će u osmini finala ATP turnira Kremlin Cup u Moskvi igrati protiv petog nosioca Nika Kirgiosa (Nick Kyrgios) iz Australije.

Bašić, trenutno 76. teniser svijeta, u prvom kolu je bio bolji od Tunižanina Maleka Jazirija sa 2:0 (7:6, 6:2), dok je jedan od favorita turnira Kirgios (37. ATP) savladao domaćeg predstavnika Andreja Rubljeva u tri seta, 6:3, 4:6, 6:4.

Australijanac je najbolji renking karijere imao 2016. kad je bio 13. na ATP listi, a poznat je u teniskim krugovima kao ekscentričan i nepredvidljiv igrač.

Bašić i Kirgios se do sada nisu susretali na profesionalnom ATP touru. Njihov prvi međusobni dvoboj će početi oko 19:00 sati.

Zanimljivo, Mirza Bašić je na ovogodišnjem Kremlin Cupu već igrao protiv svojih protivnika u singl konkurenciji, i to u prvom kolu dublova kada je australsko-tuniška kombinacija Kirgios/Jaziri bila bolja od našeg para Bašić/Džumhur.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur je u Moskvu došao kao branilac naslova iz prošle sezone, ali je već u prvom kolu eliminisan od Bjelorusa Egora Gerasimova (217. ATP), koji je dobru formu potvrdio plasmanom u četvrtfinale savladavši Benou Pera (Benoit Paire) iz Francuske 6:4, 6:4.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*