(VIDEO) OKK Sloboda: Protiv Bosne za pobjedu u prvom kolu

Danas se u prostorijama OKK Sloboda održala press konferencija povodom početka Prvenstva BiH za sezonu 2018/19 i odigravanja utakmice prvog kola protiv starog sportskog rivala, ekipe KK Bosna Royal iz Sarajeva. Novinarima su se obratili član Uprave Vedran Lakić, šef stručnog štaba Josip Pandža, te jedan od nosilaca ekipe u narednoj sezoni Jasmin Jakupović.

– “Prije svega, zahvaljujemo se sponzorima i navijačima koji su uprkos lošim rezultatima kluba u prošloj sezoni, prepoznali jednu novu, bolju sportsku priču, te ostali uz klub. U novu sezonu krećemo sa totalno rekonstruisanom ekipom i novim trenerom. Na prošloj press konferenciji predstavili smo sva pojačanja koja uz trenera smatramo najodgovornijim za rezultat u ovoj sezoni i za realizaciju cilja afirmacije i izgradnje mladih igrača, poput Jasmina Jakupovića koji je danas sa nama, a u klubu je od svoje 9-te godine”, na početku pressa i svog obraćanja kazao je  Vedran Lakić.

– “Imali smo 12 pripremnih utakmica u kojima je rezultat oscilirao iz mnogo razloga, a najznačajniji je uigravanje ekipe koju čine ekstremno iskusni i ekstremno mladi igrači. Pritisak utakmice prvog kola sa jakim gostom sa dobrim pojačanjima koji su nepoznanica, tražimo od igrača maksimum zalaganja, a od navijača malo strpljenja.” između ostalog je istakao šef stručnog štaba Josip Pandža.

Na kraju novinarima se obratio i Jasmin Jakupović pozivom navijačima: – “Pozivam domaću publiku, naše vjerne navijače, da u nedjelju dođu u Mejdan podržati ekipu u vrlo važnoj utakmici prvog kola, kako bi pobijedili starog sportskog rivala, te na najbolji način, pobijedom, krenuli u novo prvenstvo.”

Opširnije u videu:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*