Šta sa ‘plavim kovertama’? Panel diskusija o statusu freelancera u Tuzli

U nedjelju, 21.10.2018. od 11 sati na lokaciji BRDO Coworking prostora u Tuzli (Kaldrma 2, https://goo.gl/maps/24WYBwisD2U2) bit će održana  panel diskusija pod nazivom: „Šta sa ‘plavim kovertama’?“. Prema najavi organizatora, predstavljen će biti trenutni status freelancera u BiH, regionu i šire, diskutovat će se o problemima sa kojima se freelance zajednica susreće, ali i o tome kako ih riješiti. Događaj je uvršten u program Evropske Sedmice Freeelancera #EFWeek.

Na skupu će se govoriti o trenutnoj situaciji oko registracije/formiranja oficijelnog Udruženje Freelancera Bosne i Hercegovine. Takođe će se predstaviti planovi i buduće aktivnosti ove freelance zajednice tj. samog Udruženja. Vodiće se rasprava o statusu freelancera u BiH i o načinu kako se isti može poboljšati tj. kako bi se mogli riješiti zajednički problemi.

BRDO Coworking prostor (www.fb.com/BrdoCowork) je i dalje jedini coworking prostor u Tuzli, a inače je fokusiran na razvoj društvenog preduzetništva i davanje podrške društveno korisnim lokalnim inicijativama i projektima. Prostor su koristili mnogi domaći i strani freelanceri i organizacije u zadnje 3 godine. Addresa je Kaldrma 2, (Akifa Šeremeta 2) 75000 Tuzla (https://goo.gl/maps/24WYBwisD2U2).

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*