Navijači Milana kritikovali igrače zbog poraza od Intera

Milan iz kola u kolo sve više tone, razočaranje vojske navijača je veliko. Nekadašnji velikan je upao u prosjek, niti ova sezona neće donijeti ništa bolje. A navijači Milana žele naslove, borbu za trofeje, velike utakmice.

Poraz od gradskog rivala Intera samo je nasuo novu sol u otvorenu ranu, gol debelo u sudačkoj nadoknadi pokvario je ionako slabašan dojam. Međutim niti sam poraz nije toliko zabolio navijače koliko pristup igrača utakmici i stav trenera Gennara Gattusa.

Jedan od vođa rossonera Luca Lucci nije se suzdržao, preko društvenih mreža poslao je brutalnu poruku, ne samo igračima, već i cijeloj organizaciji.

“Derbiji se igraju, ideš naprijed, boriš se, pljuješ krv, čak nije problem ni da izgubiš ako je tako! Sinoć ništa od toga! Sram vas bilo sve! I one koji su bili na terenu, i one koji su vas stavili na teren i one koji su vam usadili u glavu da onakvi budete na terenu! Nema izgovora! Poštujte navijače! One koji danima prije ne spavaju zbog tenzije oko derbija! One koji su na tribini od četiri sata popodne kako bi spremili koreografiju i dali vam vjetar u leđa! One koji pjevaju svih 90 minuta i koji su doslovno ostali bez glasa!”, napisao je Lucci i dodao:

“Naravno, i ne očekuje se drugo od onih koji istinski vole Milan! Nedostaje vam “milanizam”! Mi očigledno tražimo vrijednosti koje su ovih dana samo san za nas!”

(SCsport/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*