Savjeti vozačima uoči najavljenih padavina u BiH

Vremenski uvjeti danas su relativno povoljni, a s obzirom da meteorolozi najavljuju padavine, savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Saopćeno je to danas popodne iz BIHAMK-a uz napomenu da se na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove tokom noći i jutra može očekivati smanjena vidljivost zbog magle.

”Danas se izvode radovi na magistralnom putu M-5 prolaz kroz Kiseljak, zbog čega se saobraća sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini”, saopćeno je iz BIHAMK-a-

Od ostalih puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i magistralne puteve: M-6 Domanovići-Stolac, M-6.1 Kolo-Posušje, M-15 Priluka-Glamoč, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog radova u Crnoj Gori od 09 do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*