Održana prva Knjigosaurijada

U organizaciji Biblioteke “Derviš Sušić” i Dječijeg književnog kluba “Knjigolina i prijatelji” danas je upriličena Knjigosaurijada – festival za djecu u prostoru oko Biblioteke i Gradskom parku. Djeca su imala priliku da učestvuju u mnogobrojnim radionicama, mijenjaju knjige na bazaru knjiga, plešu sa Knjigosaurom ili da nacrtaju nešto lijepo na platou ispred Biblioteke.

Ovom prilikom uručena je i nagrada Dječijeg književnog kluba Zlatna Ljubičica Zehri Isić, književnici za najlik iz knjige objavljene u 2013.godini.

Voditeljice aktivnosti u realizaciji kulturnog događaja na festivalu Knjigosaurijada su: Knjigolina Jagoda Iličić, Medina Vantić – Tanjić doc.dr., te Vildana Mujakić, prof., Sanja Tomić, prof., Dijana Kovačević, prof., Senada Muradbegović, prof., Fata Zilić, prof. i Žarmen Hamidović prof.

Jagoda Iličić, voditeljica Dječijeg Dječijeg književnog kluba “Knjigolina i prijatelji” iskazala je svoju sreću i zadovoljstvo što je na prvoj Knjigosaurijadi učestvovalo mnogo djece koja su uspješno izvršila sve zadatke, pronašli su sakriveno blago, družili se, crtani i svi skupa proveli nezaboravan dan.

Direktor Biblioteke dr.sc.Edin Jahić, pozdravio je najmlađu čitalačku publiku, poželio im dobrodošlicu na Festival Knjigosaurijada koji se organizira u okviru “Mjeseca knjige”.

– Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti namijenjena našoj najmlađoj publici. Cilj nam je da se djeci otvore vrata naše ustanove, da se ovdje lijepo osjećaju i da im uz ovakve aktivnosti razvijamo naviku čitanja knjiga i dolaska u Biblioteku, kazao je direktor Jahić.

(tuzlarije.net)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*