Zenica: Bh.prevoznici o problemima u međunarodnom cestovnom prevozu

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Ministarstvom komunikacija i transporta, u Zenici organizuje susrete bosanskohercegovačkih međunarodnih cestovnih prevoznika putnika i tereta.

U okviru susreta biće govora o aktuelnim temama iz oblasti prevoza, kako bi se, uz konstruktivan dijalog sa nadležnim organima i institucijama, razgovaralo o najznačajnijim pitanjima i izazovima u toj oblasti. Cilj je pronaći moguće modele za njihovo kvalitetno i efikasno rješavanje.

Najviše prostora biće posvećeno raspravi o temi: „Aktuelna kretanja u međunarodnom cestovnom prevozu”.

“Radi se o obimnoj problematici. Jedno od pitanja je i trenutna neharmonizacija mnogih propisa, odljev radne snage, akcize na gorivo koje su nametnute – sve to opterećuje prevoznike u BiH čime postaju nekonkurentni na stranom tržištu”, rekao je uoči početka skupa predsjednik Udruženja prevoznika tereta BiH Željko Žepić.

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković kazao je da će ovom prilikom biti govora o savremenoj legislativi, evropskim direktivama, harmonizaciji propisa između entiteta i države, te usklađenosti sa tim direktivama.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*